Google+ je druga najveća društvena mreža u svijetu u smislu aktivnih korisnika, ali je mnogi ne koriste onoliko koliko troše svoje vrijeme koristeći Facebook ili Twitter. Iako. možete prestati upotrebljavati uslugu u bilo kojem trenutku, čini se da se vaš profil na usluzi Google+ automatski stvara prilikom prijave za novi račun. Svi znamo da je društvena mreža samo pokušaj web divova da zabilježi još malo informacija o vama, i eventualno pomogne jačanju oglašavanja i zarađivanju više novca. Evo lijeka: uvijek možete izbrisati svoj profil na usluzi Google+, a ostale Googleove usluge i aplikacije zadržati netaknute. U ovom vodiču pokazat ćemo vam kako to učiniti.

Prvo se prijavite na svoj Google račun posjetom web-lokaciji i kliknite ikonu profila u gornjem desnom kutu. Time će se pojaviti mali prozor s vezom do vašeg profila i opcija za odjavu, upravljanje privatnošću, kao i stranicu s postavkama računa. Jednostavno kliknite "Račun" na ovom skočnom prozoru da biste nastavili.

Sljedeća stranica sadrži mnogo različitih opcija i postavki povezanih s vašim Google profilom, a sve su podijeljene na različite kartice. Ona koju tražimo u ovom vodiču nalazi se u odjeljku "Alati za podatke" pa jednostavno kliknite ovu vezu kao što je prikazano na slici ispod.

Na kartici "Alati podataka" nalaze se daljnje opcije u vezi s upravljanjem korisničkim računom, primjerice, omogućuje vam preuzimanje podataka vezanih uz vaš račun ili pristup drugim informacijama koje se odnose. Pronađite odjeljak "Upravljanje računom" i kliknite vezu "Obriši profil i značajke usluge Google+" pokraj njega.

Ovo će zauzvrat otvoriti stranicu za potvrdu brisanja. Moći ćete ukloniti ono što je poznato kao Google profil. No, prije nego što zauvijek nastavite s uklanjanjem računa s Googleovih poslužitelja, vrijedi pročitati stranicu za informacije o vrsti podataka koji će biti izbrisani i drugim detaljima. Ako, primjerice, često komentirate videozapise usluge YouTube, brisanje vašeg profila na usluzi Google+ može utjecati na vaš račun jer YouTube sada upotrebljava vaš profil na usluzi Google+ da biste mogli komunicirati i objavljivati ​​komentare. Isto tako, to može utjecati na druge slične informacije o računu, ali to neće utjecati na sve što se odnosi na vaš Gmail račun.

Nakon što prođete kroz sve informacije, možete se pomaknuti prema dolje, staviti kvačicu na "Obavezno" (i opcionalno na "Isto tako me odbijte od bilo koga s kim pratim u drugim Google proizvodima"), a zatim kliknite "Ukloni odabrane usluge" da biste uklonili Google+ profil.

Radio Za Vas: Robert Gaines & George Fleming | Želite Nas Kontaktirati?

Komentari Na Mjestu: