Kad god stvorite korisnika u Ubuntu, odgovarajući imenik kreira se u / home particiji sustava. Svaki put kad uklonite korisnika, sustav briše unose iz svake pojedine lokacije, osim što je relevantni direktorij u domu. Distribucija Linuxa ne uklanja kućni direktorij korisnika kada je korisnik izbrisan. Dopustite mi da vas vodim kako ukloniti korisnika zajedno sa svojim kućnim imenikom.

Da biste potvrdili gore navedenu izjavu, idite na S> Administrator> Korisnik i skupina opcija. Ovdje se nalazi dijaloški okvir koji se prikazuje.

Novi korisnici mogu se izraditi iz gumba Dodaj korisnika i korisnik može biti izbrisan iz gumba Delete. Ovdje je poruka koja se prikazuje kada izbrišete korisnika, kaže da / home direktorij korisnika neće biti uklonjen.

Sada, da biste uklonili korisnika zajedno sa svojim kućnim imenikom, otvorite terminal i pokrenite sljedeću naredbu da biste potpuno izbrisali korisnika.

sudo deluser -remove-home korisničko ime

gdje se "korisničko ime" treba zamijeniti nazivom korisnika kojeg želite izbrisati. Kao primjer, kako bismo izbrisali korisnika Aun, pokrenite naredbu kako slijedi:

sudo deluser -remove-home aun

To je to. Uživati!

Radio Za Vas: Robert Gaines & George Fleming | Želite Nas Kontaktirati?

Komentari Na Mjestu: